Oplev animisme og shamanisme med Rune Engelbreth Larsen

dato

Mandag den 31. marts 2025 kl. 19:00 byder Maribo Bibliotek på et fascinerende foredrag med idéhistoriker Rune Engelbreth Larsen. Foredraget dykker ned i animisme og shamanisme, og hvordan disse praksisser, der tidligere blev anset som 'primitive', nu er genstand for moderne forskning og interesse.

Er nogle sten levende, kan skovens træer iagttage dig, og taler dyr til shamaner? Disse spørgsmål danner grundlaget for Rune Engelbreth Larsens billedrige foredrag om animisme og shamanisme. Begge begreber, tidligere anset som naive forestillinger, er nu genstand for fornyet interesse blandt antropologer og religionshistorikere.

Animisme og shamanisme i historisk og moderne perspektiv

Foredraget vil tage deltagerne med på en rejse gennem historien, hvor antikkens grækere og romere, jernalderens vikinger og mange indfødte folk var animister. I dag er hundreder af millioner i Sydamerika og Asien animister, og shamanisme er fortsat udbredt. Rune Engelbreth Larsen vil forklare, hvorfor disse emner igen er blevet centrale forskningsfelter, og hvordan de relaterer til nutidens udfordringer som biodiversitet og klimaforandringer.

Foredraget er baseret på Rune Engelbreth Larsens kommende bog 'Animisme - fra klippekunst til klimakrise', der udkommer i januar 2025. Bogen præsenterer et moderne perspektiv på animistiske verdensforståelser og shamanistisk praksis.

Mød foredragsholderen

Rune Engelbreth Larsen er en anerkendt idéhistoriker, forfatter, naturfotograf og digter med over 20 bøger bag sig. Han har tidligere været klummeskribent på Politiken og medlem af Etisk Råd. I dag er han medlem af Naturfagligt Udvalg i Danmarks Naturfredningsforening.

For spørgsmål vedrørende foredraget kan Nicoline kontaktes på niren@lolland.dk.

Praktisk information:
Dato: Mandag den 31. marts 2025
Tid: Kl. 19:00
Sted: Maribo Bibliotek, Østre Landevej 33, 4930 Maribo
Entré: 25 kr - 60 kr - 80 kr
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut