Plejehjem med opfordring til hundeejere i Maribo: I kan gøre en stor forskel for ældre mennesker

Foto: TrygFonden.
dato

Når det gælder ro og nærvær, har hunde en helt særlig evne. Derfor er det også til stor glæde for beboerne på plejecentre landet over, når TrygFonden Besøgshunde rykker ud med logrende haler og spreder glæde blandt landets ældre. 

På Plejecenter Stokkemarke nordvest for Maribo er der ingen tvivl om besøgshundenes betydning for de ældre, fortæller Helle Boesen Jensen, der er social- og sundhedsassistent på Plejecentret Stokkemarke.  

“Hunde kan bare noget helt særligt. Det er tydeligt at mærke hos vores beboere. Øjnene stråler, og minderne vælter frem. I deres situation betyder det meget for dem at kunne kigge tilbage og mindes andre tider, fx dengang de selv havde hund. Og så giver den fysiske kontakt også bare utrolig meget,” siger Helle Boesen Jensen. 

Hun opfordrer derfor hundeejere i og omkring Maribo til at tilmelde sig TrygFondens optagelsesprøve for nye besøgshundeteams den 28. maj i Maribo.   

“Man kan virkelig gøre en forskel for samfundets ældre, som jo indimellem kan opleve ensomhed. Og samtidig får man rigtig meget tilbage som besøgshundeteam, fordi glæden jo smitter. Det går begge veje,” siger Helle Boesen Jensen. 

10 ud af 10 besøgshundeejere oplever, at besøgene spreder glæde 

Knap 700 besøgshundeteams er en del af TrygFondens besøgshundekorps, der rykker ud på plejehjem og -boliger landet over. Og tilfredsheden er stor blandt de frivillige, som gerne bruger deres fritid på at gøre en forskel for andre. Det viser en undersøgelse blandt besøgshundeteams og besøgssteder. 

9 ud af 10 besøgshundeejere fortæller, at de har tilmeldt sig ordningen for at gøre en forskel for andre, mens hele 10 ud af 10 også oplever, at besøgene spreder blandt beboerne.   

”Hunde har en helt særlig evne til at skabe kontakt på en måde, som mennesker ikke altid kan, og det bekræfter vores undersøgelser også. Besøgshundene vækker minder, åbner døren til fortiden og skaber et samtalerum, som ikke alene gavner beboerne, men også personalet og de pårørende i kontakten til beboerne. Derfor glæder vi os til at få endnu flere engagerede besøgshundeteams,” siger Galina Plesner, der er projektchef i TrygFonden.  

Klædt godt på til opgaven  
For at TrygFonden sikrer sig, at hundene trives med besøgsarbejdet, skal de interesserede hundeteams først godkendes til en optagelsesprøve. Her skal hundene igennem en sundhedsundersøgelse og en adfærdstest, ligesom deres ejere skal til en samtale med personalet fra TrygFonden, så de er klædt på til at være frivillige. 

 Optagelsesprøven finder sted tirsdag den 28. maj på Margretecentret i Maribo kl. 9-16.30.  

Fakta om TrygFonden Besøgshunde  

·    TrygFonden Besøgshunde er et korps af knap 700 besøgshunde og deres frivillige ejere, som besøger tusindvis af udfordrede og sårbare mennesker på plejehjem og andre plejeboliger i Danmark.   

·    TrygFondens besøgshunde brugte i 2023 i alt mere end 30.000 timer på at besøge beboerne på landets plejecentre og -boliger.  

·    TrygFonden Besøgshunde har eksisteret siden 2010.   

·    TrygFonden afholder optagelsesprøver over hele landet i 2024. I uge 22 afholdes der optagelsesprøver i Maribo, Holbæk og Hillerød.  

Læs mere på www.besogshunde.dk   

Kilde: TrygFonden
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.