Her er et uddrag fra weekendens døgnrapporter

Profilbillede
dato

Maribo er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

RØDBY: Spøgelsesbilist i autocamper

Fredag aften fik politiet en anmeldelse om, at der kørte en autocamper nordpå ad Sydmotorvejen fra Rødby – men i det forkerte spor. Heldigvis skete der ikke nogen færdselsuheld, og en politipatrulje fra Udlændingekontrolafdelingen fik standset – og vendt – spøgelsesbilisten ved Maribo. Det var en 73-årig udenlandsk mand, som havde været på indkøb i Tyskland og var kommet over i det sydgående spor, da han kørte fra Rødbyhavn. Den 73-årige blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og står nu til en bøde og et klip i kørekortet. Bøden er i udgangspunktet på 2.000 kroner.

 

NYKØBING: Havde hash

Lørdag morgen var der noget uro i Jernbanegade, og en 21-årig mand fra Sydfalster blev bortvist. Han ville imidlertid ikke rette sig efter politiets anvisninger, så for at få ro i gaden blev han anholdt klokken 5.15 og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Da politiet visiterede ham, fandt betjentene 0,4 gram hash, og han blev derfor også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 21-årige blev løsladt igen klokken 6.40.

 

GEDSER: Fire varetægtsfængslet efter overfald til polterabend

Fredag blev en 26-årig mand fra udlandet og den 21-årig mand fra Nordfalster fremstillet i retten i Nykøbing, og herefter blev de varetægtsfængslet frem til den 12. september. Dermed er fire personer sigtet og varetægtsfængslet i en voldssag fra lørdag den 8. juli, hvor en 34-årig udenlandsk mand blev overfaldet til en polterabend i Gedser. Den 34-årige blev slået i hovedet med en skruenøgle og har efterfølgende været under behandling på rigshospitalet.

Retsmøderne i fredags blev afholdt for lukkede døre, og politiet har derfor ikke yderligere oplysninger til sagen.

 

VORDINGBORG: Kagetyv anholdt

Politiet blev lørdag eftermiddag kaldt til et supermarked på Bryggervangen i Vordingborg, hvor personalet tilbageholdt en mand, som var mistænkt for at have nappet nogle kager uden at betale for dem. Det var en 34-årig udenlandsk mand, som ganske rigtigt havde to kager til en værdi af 50 kroner under trøjen, og han var gået gennem kassen uden at betale for dem. Den 34-årige blev anholdt klokken 17.35 og afhørt på politistationen i Vordingborg ved hjælp af en tolk. Han blev løsladt igen klokken 18.35.

 

RØDBYHAVN: 10-årig pige uden sikkerhedssele – faren sigtet

En udenlandsk bil kom lørdag klokken 18.12 i land fra færgen i Rødbyhavn med far og mor og tre børn, og ved indrejsekontrollen så politiets udlændingekontrolafdeling, at en 10-årig pige, som sad på bagsædet, ikke havde sikkerhedssele på. Derfor blev føreren af bilen – en 51-årig udenlandsk mand – sigtet for overtrædelsen, og han fik en bøde på 2.500 kroner og et klip i kørekortet. Dertil kommer et bidrag på 500 kroner til Offerfonden.

 

KORSØR: Så til søs…

Politiet gennemførte lørdag eftermiddag en kontrol til søs i samarbejde med Marinehjemmeværnet. Politiet stod ud af Korsør havn klokken 12.00, men da det blæste en del, var der meget få skibe på vandet, og derfor blev der ikke gennemført nogen kontroller, men når nu der var vand under kølen, sejlede politiet forbi både Agersø havn og Skælskør havn. Heller ikke her var der noget at bemærke.

 

NAKSKOV: Fuld på hittegodsknallert – med passager

Søndag klokken 2.40 standsede politiet en knallertkører, der kom kørende på Højrebyvej lige uden for Nakskov med en passager bagpå og ingen af dem havde styrthjelm på. Føreren var en 19-årig mand fra Rødby, som var frakendt førerretten. En alkometertest viste, at den 19-årige havde en promille, der var højere end det tilladte, og en narkometertest gav udslag for cannabis. Desuden var den knallert, han kørte på, stjålet fra en adresse i Nakskov. Alt i alt blev den 19-årige sigtet for at køre påvirket, for kørsel i frakendelsestiden, for ulovlig omgang med hittegods, for at køre med en passager bagpå og for ikke at have styrthjelm på.

 

NÆSTVED: 30 dages fængsel til indbrudstyve

Det blev til en kontant afregning på 30 dages fængsel og en udvisning fra Danmark i seks år til tre indbrudstyve, da de søndag blev fremstillet i grundlovsforhør i retten. De tre tyve, der er 35-38 år og udenlandske statsborgere, blev anholdt lørdag, efter at politiets søgelys blev rettet mod dem på grund af et indbrud, der var sket fredag aften i en virksomhed på Fabriksvej i Næstved. Ved indbruddet blev der klippet hul i et hegn og stjålet 16-20 brugte lastbilbatterier, og på grund af gode forklaringer fra vidner fandt politiet frem til den bil, der var blevet benyttet ved indbruddet. Den holdt på p-pladsen ved Næstved Storcenter lørdag, hvor de tre mænd også blev anholdt. De er nu overført til afsoning af fængselsstraffen.

 

VORDINGBORG: Politibetjente fik det glatte lag

Søndag eftermiddag fik politiet en anmeldelse om, at der havde været noget uro på en adresse i Ørslev lidt uden for Vordingborg. En 43-årig mand fra lokalområdet var temmelig opbragt, og han virkede ikke til at kunne tage vare på sig selv. Han ville ikke rette sig efter politiet, men i stedet udgød han en stribe krydrede og uskønne gloser over politibetjentene. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og for fornærmelig tiltale af politiet og anholdt klokken 14.57. Den anholdte blev taget med til politistationen i Vordingborg, hvor han dampede lidt af, inden han blev løsladt igen klokken 16.15.

 

VORDINGBORG: Kratlusker havde skunk

Mandagen var kun få minutter gammel, da en hundepatrulje kørte ad Chr. Richardtsvej i Vordinborg. Her så politibetjentene en mand komme ud fra et buskads, og de besluttede for at tjekke, at han var ok. Det var en 18-årig mand fra Kastrup, som dog virkede lidt nervøs ved synet af politiet. Ved en visitation blev der fundet 2,2 gram skunk, og han blev herefter sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

 

 

 

Offerrådgivningen yder støtte til ofre, vidner og pårørende til ofre for kriminalitet og ulykke. I Danmark er der 12 lokale offerrådgivninger – én i hver politikreds. Hver af disse yder støtte telefonisk og ved fysisk møde. Ring på tlf. 116 006 eller se Offerrådgivningens hjemmeside.

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Tidsrum Udbytte
Dianalund Drosselvej Torsdag kl. 22.00 – fredag kl. 8.15 Vides endnu ikke
Dianalund Tjørnevej Torsdag kl. 12.00 – søndag kl. 14.30 Vides endnu ikke
Fensmark Granitvej Fredag kl. 16.00 – søndag kl. 10.50 Smykker mv.
Haslev Rugvænget Fredag kl. 16.00 – søndag kl. 15.50 Vides endnu ikke
Korsør Lærkevej Søndag kl. 18.28 Spiritus
Korsør Skovvej Lørdag kl. 9.00 – 13.00 iPads, tasker, kontanter og smykker
Næstved Fredensvej 5/8 – 19/8 Vides endnu ikke
Skælskør Rennebjergvej Onsdag kl. 16.00 – fredag kl. 12.10 Smykker og kontanter

 

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt km/t Hurtigste km/t Klip
Maribo Rødbyvej Fredag kl. 8.55 – 12.55 ATK 1045 38 60 km/t 92 km/t 4 klip
Skælskør Sorøvej Søndag kl. 14.43 – 18.41 ATK 194 40 50 km/t 93 km/t 5 klip og en betinget frakendelse
Slagelse Kongsmarkvej Fredag kl. 7.32 – 13.15 ATK 207 13 40 km/t 56 km/t 2 klip
Sorø Slagelsevej Fredag kl. 9.56 – 12.30 ATK 551 2 50 km/t 69 km/t 1 klip
Sorø Holbækvej Lørdag kl. 16.44 – 21.56 ATK – bestilt færdselskontrol 600 130 40 km/t 75 km/t 13 klip og en betinget frakendelse
Sorø Vestmotorvejen Søndag kl. 13.29 – 19.15 ATK 8936 79 130 km/t 150 km/t -
Vemmelev Stationsvej Lørdag kl. 15.02 – 19.46 ATK – bestilt færdselskontrol 100 14 40 km/t 59 km/t 2 klip

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Guldborgsund Kommune Flere steder Lørdag kl. 1.00 – 2.00 Fem køretøjer standset og kontrolleret – ingen sager.
Haslev Jernbanegade Lørdag kl. 22.30 – 22.55 Flere køretøjer blev kontrolleret, men alle havde tingene i orden. I Vestergade hold to biler ulovligt parkeret, så de blev udstyret med en afgift.
Lolland Kommune Flere steder Lørdag kl. 2.00 – 4.00 Syv køretøjer standset og kontrolleret – ingen sager.
Maribo Rødbyvej Lørdag kl. 11.35 – 12.00 Alle kørte pænt.
Næstved Ramsherred Søndag kl. 1.30 – 2.40 16 køretøjer blev kontrolleret i midtbyen – alle havde tingene i orden – og hos mange var der lavet fornuftige køreaftaler i forhold til alkohol. Desuden holdt en bil ulovligt parkeret i Grønnegade, og derfor blev der sat en afgift i forruden.
Vordingborg Kommune Flere steder Mandag kl. 0.15 – 4.00 Flere biler blev kontrolleret, men alle havde tingene i orden

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

SKOLESTART

Politiet har fredag haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Boeslunde Korsør Landevej Fredag kl. 8.30 – 8.50 Alt fint.
Haslev Sofiendalsvej Fredag kl. 7.30 – 8.00 Alt fint.
Horslunde Hovedgaden Fredag kl. 7.30 – 8.00 Alt fint.
Lundby Sværdborgvej Fredag kl. 7.45 - 8.15 Færdslen på stedet forløb fint. Der var dog et par knallertkørere, som tilsyneladende havde dårlig samvittighed, da de skyndte sig at dreje ned ad sideveje, da de fik øje på politiet.
Maribo Østre Landevej Fredag kl. 6.53 – 8.13 Politiet holdt med den automatiske fartmåler. 146 blev kontrolleret, og af dem var der en, som kørte hurtigere end de 50 km/t, der er tilladt.  
Mogenstrup Mogenstrup Parkvej Fredag kl. 7.40 – 8.15 Alt fint.
Nykøbing F. Merkurs Plads Fredag kl. 7.40 – 8.05 Meget trafik, men alt forløb godt.
Nykøbing F. Nykøbingvej Fredag kl. 7.30 – 8.05 To knallerter blev kontrolleret, men de havde tingene i orden. Og alt andet forløb fint.
Slagelse Skoleleddet Fredag kl. 7.45 – 8.15 22 køretøjer blev screenet – alle havde tingene i orden.
Sorø Rustkammervej Fredag kl. 8.00 – 8.20 Fire fik en afgift for ikke at overholde standsning og parkering forbudt.
Sorø Rustkammervej Fredag kl. 7.50 – 8.30 Både skolepatruljerne og den generelle trafik på stedet gjorde det godt.
Sorø Alleen Fredag kl. 6.14 – 9.33 Politiet holdt med den automatiske fartmåler. 679 blev kontrolleret, og af dem var der ingen, som kørte hurtigere end de 50 km/t, der er tilladt.
Vemmelev Stationsvej Fredag kl. 7.50 – 8.15 Alt fint.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Dianalund Dr. Sells Vej Lørdag kl. 23.53 28-årig mand fra Dianalund Kørsel i påvirket tilstand
Holeby Møllevej Fredag kl. 16.51 38-årig mand fra Nakskov Spirituskørsel
Nakskov Højrebyvej Søndag kl. 2.40 19-årig mand fra Rødby Spirituskørsel og kørsel i påvirket tilstand
Nykøbing F. Nr. Boulevard Søndag kl. 4.24 40-årig mand med ukendt adresse Spirituskørsel
Nykøbing F. Ndr. Ringvej Fredag kl. 0.01 19-årig mand fra Nykøbing F. Kørsel i påvirket tilstand
Sakskøbing Agervej Søndag kl. 11.45 44-årig mand fra Sakskøbing Kørsel i påvirket tilstand
Søllested Højskolevej Søndag kl. 3.40 22-årig mand fra Søllested Kørsel i påvirket tilstand

 

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi